Een zeer bijzondere plek

Op 18 februari 2024 heb ik de deuren geopend van een zeer bijzondere plek: de Zoutkamer in praktijk de Wilg. De natuurlijke kracht van een zoutkamer is een aanrader voor iedereen met of zonder klachten. Een verblijf in de zoutkamer is namelijk gezond voor je longen, goed voor je huid, goed voor je immuunsysteem en heerlijk ontspannend. Je herkent vast wel dat je je na een paar dagen aan zee ook beter en gezonder voelt.


Hoe werkt een zoutkamer?

Een zoutkamer is een ruimte bekleed met zout waar middels een generator medicinaal zout wordt ingeblazen. Je ziet het niet en toch gebeurt het. Je nestelt je heerlijk op een relaxstoel gewoon met kleding aan, je luistert naar een mooi achtergrondmuziekje en ondertussen adem jij het fijn gemalen zout in en werk je op een natuurlijke manier aan je gezondheid. Als je het fijn vindt, mag je een e-reader of boek meenemen in de zoutkamer. De temperatuur is aangenaam net zoals de luchtvochtigheid. Wil je graag een dekentje over je heen leggen, geen probleem, dat heb ik voor je klaar liggen.

De longen vullen zich met schone, gezonde lucht wat reinigend, slijmoplossend en ontstekingsremmend werkt. Je krijgt meer lucht. Het is een natuurlijke behandeling voor aandoeningen aan de luchtwegen zoals verkoudheid, sinusitis (voorhoofds- en bijholteontsteking) en allergische reacties van de neus en bovenste luchtwegen. Denk hierbij aan hooikoorts, hoest, benauwdheid, chronische keel-, neus- en oorklachten. Het werkt verlichtend voor astma, COPD, bronchitis en Covid klachten. Verder is zouttherapie een zeer goede behandeling voor de huid en kan mogelijk eczeem, acne of allergieën verhelpen of verminderen. Ook zorgt zouttherapie voor verbetering van sportprestaties, beter slapen en werkt het preventief voor je immuunsysteem. Het versterkt nl. jouw immuunsysteem, het geeft je systeem een boost en is weerstand verhogend. En dat is wat waard toch? Hoe vaak zijn mensen niet ziek, verkouden en snotterig? Hoe beter het immuunsysteem functioneert, hoe minder vatbaar je bent voor infecties.

Het zout dat wordt ingeademd heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Daardoor heeft regelmatig verblijf in een zoutkamer een preventieve werking en verbetert het de conditie bij allerlei klachten zoals hierboven genoemd.

Kinderen hebben vaak effect na 3 behandelingen en volwassenen na 5 behandelingen. Mensen met ernstige aandoeningen merken gemiddeld vanaf de 2 á 3e  week verbetering (bij +/- 3 sessies per week). Maar.. het is geen regel, ieder mens is anders.

Een sessie in de zoutkamer duurt ongeveer 50 minuten en werkt rustgevend. Schone lucht is óók nog eens goed voor je geest dus een fijne bijkomstigheid. Het wordt ook wel halotherapie genoemd. Halos betekent zout in het Grieks. Het wordt heel veel toegepast in Midden- en Oost-Europese landen met goede resultaten. Het systeem waar wij mee werken, beschikt over klachtgerichte programma´s.

 


Halotherapie en kinderen

Ook voor kinderen (vanaf 6 maanden) is de zoutkamer zéér geschikt. Mogelijk kan regulier medicijngebruik verminderd worden of zelfs voorkomen worden (altijd in overleg met eigen arts). Het is een prima manier om de weerstand te helpen verhogen zodat kinderen minder vaak ziek zijn.

Voor wie niet geschikt

Als je een ernstige aandoening hebt (gehad) zoals bv. ernstige hartfalen of een te hoge bloeddruk die je niet onder controle hebt, raden we halotherapie af. Dat geldt ook voor mensen die kanker hebben, chemotherapie ondergaan, in de laatste fase zitten van een ziekte, tuberculose of open wonden hebben, hoge koorts hebben of zwanger zijn.

Zouttherapie is geen vervanging van een medische behandeling en bij twijfel raden wij aan altijd een arts of specialist te raadplegen.


Huisregels

De zoutkamers mogen niet met schoenen worden betreden. Je kunt hoesjes gebruiken die wij verstrekken of je neemt een extra paar schone sokken mee die je over je eigen sokken aandoet. Het is fijn om gemakkelijke kleding te dragen. Gelieve parfums en andere sterke geuren te vermijden als je een bezoek brengt in de zoutkamer. Eten en drinken is niet toegestaan in de zoutkamers. Tijdens de sessie is rust en stilte een uitgangspunt. Het telefoongeluid staat uit en telefoneren in de zoutkamer is verboden.

Tarieven

  • Prijs per sessie: € 24,50
  • Privé afhuren kleine zoutkamer voor 1 persoon: € 29,- (rittenkaart niet mogelijk)
  • 5 rittenkaart: € 115,- (op naam)
  • 10 rittenkaart: € 220,- (op naam)
  • Voor kinderen t/m 12 jaar (vanaf 6 maanden welkom) sessie +/- 20 min: € 12,50 (1 ouder gratis)
  • Boostsessie, 10 x zoutkamer in 20 dagen: € 110,- (max. 1 x per jaar)

Kennismakingsactie: In de maanden februari en maart ’24 ontvang je 10% korting op bovengenoemde prijzen.

 Openingstijden

Maandagmiddag, avond

Woensdagavond

Donderdagavond

Vrijdagochtend

In het weekend; vrijdagavond en zaterdagochtend in overleg.

Reserveren graag de 1e keer telefonisch daarna s.v.p. via app. (06-138 96 759).

Overige vragen graag via mail: ingrid@totaalbalansdewilg.nl

Ik kijk er naar uit om je te verwelkomen in 1 van mijn zoutkamers. Er zal altijd ruimte zijn voor een kop koffie in mijn entree waar je je tevens kunt verlekkeren aan zout-gerelateerde producten en spirituele accessoires die ik verkoop.