Alles over praktijk De Wilg

Zelfs de sterkste wilg kan ‘knakken’!

De wilg in onze tuin is een echte blikvanger. Je ziet hem al van ver staan. Maar dat is niet de enige reden dat ik mijn ‘praktijk’ zo heb genoemd. Want ook symbolisch is de verwijzing naar de wilg erg passend. Jij en ik hebben namelijk ontzettend veel gemeen met deze enorme boom, vaak zonder dat we het beseffen. Net als jij en ik is deze wilg uniek en lijkt hij op geen enkele andere van zijn soort. Ja, oppervlakkig misschien, maar niet als je goed gaat kijken. Net als de wilg zijn we als individu best wel standvastig. Koppig trotseren we de zwaarste stormen. We zijn flexibel, bewegen mee in de wind en laten het leven veelal over ons heen komen. Onze wortels gaan diep, waardoor we altijd in verbinding staan met de wereld en het leven om ons heen. We hoeven onze voelsprieten maar uit te steken en we vinden meer houvast, meer levenslust, nieuwe kracht en nieuwe energie. En dat is ook nodig. Want soms is de strijd niet eerlijk. Raken we enkele takken kwijt tijdens onze gevechten tegen de elementen en raken we tegelijk telkens weer een klein stukje van onszelf kwijt. Zodat we niet meer helemaal compleet zijn. Het gevoel hebben dat we ‘uit balans’ zijn. Maar het kan zelfs erger. Want voordat je het weet knakt er echt iets. Wordt de eens zo sterke, trotse boom geveld door het leven zelf. En als dat gebeurt staan we voor een flinke uitdaging. We zullen onze wortels optimaal moeten gaan gebruiken en op zoek gaan naar nieuwe kracht, nieuwe energie en nieuwe levenslust. Bij die uitdaging help ik jou graag. Ik wijs je de juiste weg, laat je zien hoe je jouw wortels kunt gebruiken om weer ‘compleet’ te worden, ‘in balans’ te zijn. Of help je om juist te voorkomen dat dit nodig is!


Het mooie is, dat er in het woord wilg ook het woordje wil zit. De wil om aan je gezondheid te werken. Dat is heel belangrijk. In balans zijn houdt je geest en lichaam sterk! Dat telt ook voor mijzelf.

Ook  wilde ik heel graag een eigen praktijk. Maar de weg ernaar toe en de confrontatie met mijn eigen klachten maakte dat mijn wil heel sterk moest zijn. Ik heb enkele jaren geleden mijn leven rigoureus veranderd. Ik heb mijn baan opgezegd, een aantal pittige studies gevolgd, Praktijk De Wilg voor Totaalbalans opgezet én gezorgd dat deze aan alle eisen en verplichtingen voldoet. Ik ben vandaag de dag dan ook écht trots dat ik heb doorgezet en daarmee nu mijn eigen praktijk heb.

Ingrid Bongarts

Erkend Therapeut
Beroepsvereniging CAT – level5


Opleidingen:
Totaalbalans
Titel: Natuurgeneeskundig therapeut
Studierichting: Natuurgeneeskundige Kinesiologie
Studieperiode: 2011 – 2014

Masterclasses Totaalbalans
Chakra’s – Aura en Fotonenergie
Hoogpotenties
Symbolen & Coderingen 1 en 2
Studieperiode: 2016-2017

Ortho Health Foundation
Titel: Orthomoleculair voedingsadviseur
Studieperiode: 2019

Stichting Hoger Onderwijs Nederland – Energieschool
Studierichting: Medisch en Psychosociaal
Studieperiode: 2016 – 2017

Aanvullend:
Workshop numerologie (2019)
Access Bars (2019)
Reiki 1 (2012)

Diverse seminars met onderwerpen zoals:
• voeding
• spijsvertering
• schildklieraandoeningen
• biochemische behandeling van autisme en AD(H)D
• en meer

RBCZ register
Ik sta ingeschreven in het register RBCZ (licentienr. 190206R).


Praktijk de Wilg

Vergoedingen
Informatie over de mate van vergoeding door welke verzekeringsmaatschappijen kun je vinden op: https://www.catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/
Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Aangezien de zorg continu in beweging is, kun je voor extra helderheid bij jouw zorgverzekeraar navragen of de behandeling vergoed wordt.

Geschilleninstantie

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Prestatiecodes
kinesiologie: 24002
De kinesiologie baseert zich op onderzoek naar de biomechanica, de anatomie en de fysiologie om de motoriek van het menselijk lichaam te evalueren: hoe het lichaam beweegt, functioneert en presteert, en om bij mensen bij wie beweging, functionering en prestatie haperen deze zo veel mogelijk te herstellen.

Overige natuurgeneeskunde: 24005
De behandelvorm en prestatiecode ”Overige natuurgeneeskunde” is van toepassing als de therapeut eclectisch en holistisch werkt volgens de richtlijnen van het CAT-competentieprofiel. Het is een verzamelnaam voor natuurgeneeskundige behandelingen die niet onder de overige benoemde behandelvormen vallen. Veel natuurgeneeskundige behandelvormen zijn benoemd en hebben hun eigen prestatie code.

Bereikbaarheid
Ik ben dagelijks bereikbaar op telefoonummer: 06-13896759 maar je kunt mij ook mailen: ingrid@totaalbalansdewilg.nl

Behandelingstijden spreken we af in overleg.

Mijn praktijk is toegankelijk voor invaliden.