Wat is Totaalbalans en wat doet het?

Vele aspecten in ons leven, hebben invloed op wie we zijn en hoe we ons voelen; het heeft allemaal invloed op ons welzijn.

Vanaf ‘het begin’ zijn er al verstoringen in ons energiepatroon. Dit zijn gevolgen van erfelijke zwaktes. Zwakke plekken ontwikkelen zich onder invloed van bv. ziektekiemen, trauma’s, verkeerde voeding etc. Dus naast verstoringen op erfelijk niveau ontwikkelen we zelf ‘verstoringen’ in ons lichaam. Als je lichaam dan niet in staat is om op te ruimen ontstaan er compensaties die jou soms te veel energie gaan kosten en ga je steeds vaker klachten krijgen. Het is dan nodig om je balans opnieuw te bereiken of te versterken. Zie het meer als een ui die je dan afpelt -> je gaat die compensatielagen afbouwen. Dit gaat op prioriteit; dat wat het belangrijkste is, wordt als eerste aangepakt. Jouw lichaam geeft het zelf aan. Hoe mooi kan het zijn!

“Mijn missie is om jou te helpen met jouw gezondheid om weer in balans te komen, zodat jij meer uit jouw leven kan halen”.

Totaalbalans brengt de mens weer ‘in balans’. De methode is gebaseerd op een systematische en meetbare aanpak die mensen in staat stelt beter, gezonder, bewuster en gelukkiger te leven. Het is een groeiproces en groeien kost tijd. Alles wordt stapje voor stapje aangepakt.

De methode is ontwikkeld door Nora Wulff–Verwer en haar partner Hilko Wulff. Ik ben hen zeer dankbaar en heb enorm respect voor deze twee mensen. De methode kan toegepast worden bij jong en oud. De behandeling vindt gekleed, meestal liggend plaats. Het is van belang om middelen of medicijnen die je al inneemt, mee te nemen naar de praktijk. Een bijsluiter alleen is niet voldoende.

De methode onderscheidt zich omdat het de mogelijkheid biedt om verschillende therapievormen te combineren. Er is aandacht voor lichamelijke en psychische aspecten. Door energieblokkades op te ruimen, zal de eigen balans stabieler worden en zullen fysieke, mentale en emotionele klachten afnemen.

Uit balans zijn kan zich bijvoorbeeld uiten in pijn, allergieën, depressieve gevoelens, vermoeidheid, concentratieproblemen of vaak ziek zijn.


Ik test o.b.v. kinesiologie (spiertesten). Dat doe ik aan de hand van ampullen. Ik ga op zoek naar oorzaken van eventuele klachten. Vaak zijn het tekorten van vitaminen en mineralen, is er een geestelijk/emotioneel probleem of liggen er b.v. ziektekiemen aan ten grondslag. Soms heb je bijvoorbeeld magnesium tekort maar heb je een ander stofje nodig om het magnesiumtekort weer op te lossen. Ook dat komt dan uit de test naar voren. Dus verstandig om er op een correcte manier naar te kijken i.p.v. zomaar wat in te nemen. En pak ook niet de eerste de beste middelen die je b.v. in een kruidvatachtige winkel ziet staan. Deze zijn lang niet allemaal even goed.

De mens is uniek en wordt, volgens deze methode, ook zo behandeld. Daarbij wordt de mens holistisch aangepakt. Dat wil zeggen: kijkend naar het geheel; fysiek, mentaal, energetisch en emotioneel. Hierdoor wordt jouw zelfgenezend vermogen (interne systemen die erop gericht zijn om het lichaam zo gezond mogelijk te houden) weer op gang gebracht. Helaas zullen er altijd ´triggers´ in het leven zijn waardoor klachten weer de kop op kunnen steken en aangezien alles met elkaar in verbinding staat, is het van belang om alle niveaus op orde te hebben. Gezond eten is nodig om fysiek gezond te zijn, maar als de andere niveaus niet in balans zijn, heeft dat invloed op je fysieke gezondheid en andersom. Voed jezelf op alle niveaus; zo zorg je voor je eigen geluk & gezondheid.

 

Het is echt een kunst om gezond te zijn. Mensen die het zijn, mogen dankbaar zijn! Mensen die stoeien met hun gezondheid en zwakker zijn, hebben extra hulp nodig. Helaas is niet iedereen even sterk door allerlei oorzaken. Hoe ben jij op de wereld gekomen? Heb jij last van erfelijke gevoeligheden? Wat is er in jouw eigen leven gebeurd? Oordeel niet maar ben dankbaar of probeer krachtig te zijn en probeer zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen op een manier die bij jou past!

 

In het begin kan er aanvangsverergering optreden. Daar schrikken mensen soms van maar dat gaat snel genoeg weer afnemen. Mensen hebben er soms jaren over gedaan om klachten op te bouwen, verwacht niet dat deze in een paar weken zijn opgelost. Ook hebben natuurlijke middelen tijd nodig om hun werk te doen en tot effect te leiden. Ik heb helaas geen toverstokje.. Verwacht ook niet dat wat letterlijk kapot is, kan worden hersteld. Om mezelf als voorbeeld te nemen; ik ben geboren met hele slechte ogen en heb slijtage in mijn lichaam. Nu zorgt Totaalbalans er echt niet voor dat ik weer goed kan zien of dat ik van mijn slijtage afkom, maar de methode  draagt hier wel aan bij om de  chronische  klachten die daarmee gepaard gaan danig te verlichten. Tot op heden slik ik geen voorgeschreven (zware) medicijnen hiervoor…Totaalbalans kan een preventief of corrigerend effect hebben. Het kan de reguliere behandeling aanvullen en/of ondersteunen. Door Totaalbalans preventief in te zetten, spoor je vaak al klachten op in een beginstadium. Ik ben een therapeut en geen arts. Ik stel dus geen diagnoses.

Totaalbalans biedt inzichten en mogelijk oplossingen voor vele, hedendaagse lichamelijke en psychische verstoringen van de gezondheid. Denk hierbij aan:

 • Hormonale klachten
 • Spijsverteringsklachten
 • Weerstandsklachten
 • Spier-, en gewrichtsklachten
 • Lusteloosheid
 • Hoofdpijnklachten
 • Allergieën
 • Slaapproblemen
 • Huidklachten
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Emotionele/mentale klachten
 • Etc.