Over mij

Ik zit nu goed in mijn vel. Maar…mijn leven begon niet echt florissant. Zeg maar gerust stressvol. Ik werd véél te vroeg geboren en daarna volgde er een lange couveuse-tijd. Heb moeten vechten voor mijn leven en onbewust doet dat van alles met je. Helaas had ik lichamelijk nogal wat ‘mankementen’ om het zo maar te noemen en ik moet zeggen, vooral als kind zijnde, valt dat niet altijd mee. Ik sjouwde ziekenhuis in en uit voor allerlei onderzoeken en ik haatte dat. Mijn hele leven lang stoei ik dus al met innerlijke angst, het gevoel van onmacht en angst mezelf over te geven aan de medische wereld. Hoe irritant! Want als ik ergens mee rond liep waar ik niet blij van werd, ging ik vaak niet verder dan de huisarts.

In de zoektocht naar alternatieven kwam ik de methode van ‘Totaalbalans’ tegen. Wat herkende, ervaarde en leerde ik veel dingen! Er ging een wereld voor mij open, er vielen veel dingen op z’n plek. Dat voelde voor mij heel bijzonder. De behandelingen voelde goed, ik boekte resultaat. Hier kon ik verder meer. Er werd gekeken naar het geheel en er was aandacht voor mijn angst en pijnen rondom mijn kwalen.


Eigen praktijk

Ik heb zo’n 25 jaar als administratief medewerkster gewerkt. Ik heb dus een boekhoudkundige achtergrond. Dat werk heb ik altijd met plezier gedaan. Echter heb ik mij vaak lichamelijk ‘slecht’ gevoeld en ik sudderde er maar mee door. Ik wilde niemand tot last zijn maar het knaagde aan mij. Enkele jaren geleden ging ik de studie van ‘Totaalbalans’ volgen. In eerste instantie voor mezelf maar daar kon ik het achteraf niet bij laten. Ik wilde er meer mee gaan doen. De ambitie groeide om een eigen praktijk te starten. Ik had altijd al ‘iets’ voor mezelf willen beginnen. Daarbij is het ontzettend fijn voor mij mijn eigen dag in te kunnen delen. Een droom begon werkelijkheid te worden! Ik switchte dus van crediteurenbetalingen en debiteurenbeheer naar functiestoornissen van het lichaam.

Inmiddels heb mijn eigen praktijk opgericht en stop ik dagelijks mijn energie in kennis opdoen en praktijkvoering. En ik mag mensen helpen met hun problemen en kwalen. Dit doe ik vanuit heel mijn hart. Mijn praktijk en mijn werk is mijn trots! Door mijn eigen overtuiging en ervaringen, ben ik enorm invoelend, neem ik jou serieus en ga ik mijn uiterste best doen om jou te helpen. Mijn visie is dat natuurlijke therapieën en -middelen en juiste voeding positief kunnen bijdragen aan een genezingsproces. Mede door de holistische aanpak. Dat wil zeggen: kijkend naar het geheel (fysiek, mentaal, energetisch en emotioneel). Ik blijf graag met twee voeten op de grond staan (kan ik helemaal niet want mijn rechterbeen is wat korter), neem mijn werk serieus maar hou zeker ook van een lach!

Totaalbalans is waardevol voor mij. Ooit had ik dag in dag uit hoofdpijn, was ik vaak uitgeblust, altijd moe in mijn hoofd, zat ik superslecht in mijn vel en had ik met grote regelmaat last van mijn spieren en gewrichten. Natuurlijk is het niet zo dat ik nu elke dag mezelf super voel maar het verschil met eerst is groot! Ik laat mij nog steeds 1 x in de 4-6 maanden behandelen en elke keer draagt het weer een positief steentje bij. Dit alles maakt dat ik een ervaringsdeskundige ben en dat kenmerkt zich ook in mijn oprechte betrokkenheid.


En verder?

Als je mij zou kennen zou je weten dat ik van gezelligheid hou, zowel in huis als met vrienden. Een avondje stappen, lekker dansen, badmintonnen, uit eten, theater, noem maar op. Maar ik hou ook van de natuur, onze dieren verzorgen, wandelen met onze hond Joep, de kippetjes voeren, met mijn lieve poezen knuffelen, heerlijk om te doen, daar krijg ik geen genoeg van! Ik kook graag, ook voor anderen; voor mijn familie maar bijvoorbeeld ook voor mijn buurman die helaas alleen is. Ook daar haal ik mijn energie uit.

En verder? Verder heb ik nog te zeggen dat ik twee pubers heb (OMG) en een energieke, niet stilzittende man die zich inzet in supermarktland. Ik heb altijd plezier gehad in te gekke kinderfeestjes in elkaar zetten maar die tijd is alweer voorbij…

Mijn cliënten zeggen dat ik mensen help vanuit mijn hart, secuur ben en oog en oor heb voor de ander. Dat ik serieus kan zijn maar ook humoristisch ben! Als ik ooit wat meer tijd heb, wil ik weer kinderverhalen schrijven en zou ik willen schilderen op doek en nog veel boeken (uit)lezen. Ik hou van de kleuren rood en paars. Mijn klerenkast hangt vol maar dat wil niet zeggen dat alles wat er in hangt, gedragen wordt. Waarom niet, laat ik in het midden.

Genoeg over mij.  Als jij denkt dat ik jou kan helpen met jouw kwalen, neem dan gerust contact met me op. Ik zie je graag verschijnen en dan luister ik naar jou!